Kimler Psikoterapi Alabilir?

Anasayfa » Kimler Psikoterapi Alabilir?

Kimler Terapi Alabilir?

  • Herkes!

İsteyen herkes terapi alabilir. Terapi alması için kişinin mutlaka bir sorun yaşaması gerekmez. Terapi, kişinin kendisini tanımasında, kendisiyle bütünleşmesinde, mutluluk düzeyini arttırmasında önemli bir rol oynar. Zararı olmadığı gibi, kendini keşif yolculuğunda çok güvenilir ve faydalı bir yöntemdir.

  • Günlük yaşam olayları ile başetmede zorluk yaşayanlar!

Her türlü değişim, adapte olmayı gerektirir. Bazen güzel olan değişimler bile (evlilik, yeni iş, promosyon alma, farklı bir şehre taşınma, çocuk sahibi olma vb.) stresi yükseltebilir ve kişinin uyumunu bozabilir. Uyumun bozulduğu her türlü durum için terapiye başvurmak oldukça etkili ve güvenli bir yöntemdir.

  • Kayıp yaşayanlar!

Önemli birinin ölümü/kronik hastalığı, boşanma, sosyal çevreden uzak kalma, organ kaybı, sakatlık, iş kaybı, emeklilik, çocukların evden ayrılması vb. her türlü kayıp durumu kişiyi zorlayıcı duygularla karşı karşıya bırakabilir. Bu tür zorlu deneyimler yaşarken bir terapistle birlikte yol almak, oldukça uygun ve koruyucu bir seçimdir.

  • Depresyon, kaygı, öfke vb. duygusal sıkıntıları olanlar!

Duygusal olarak zorluk hisseden herkesin, bu duyguları anlamak ve başetmek için bir terapistle çalışması gereklidir. Sadece ilaç almak tedavi değildir.

  • Psikolojik kökenli bedensel şikayetleri olanlar!

Her hastalığın aslında psikolojik bir dayanağı vardır. Sağlıklı bir beden için, psikolojik sağlığın da iyi olması gerekir. Psikolojik sağlığı desteklemek için terapi çok iyi bir yöntemdir.

  • Mutsuz olanlar!

İntihar denemesi veya düşüncesi olanlar, hayatından tatmin hissetmeyenler, genel bir mutsuzluk hissedenler için terapi iyi bir çözümdür.

  • Hayatında hep aynı şeyi yaşayıp duranlar!

Sanki sürekli tekrarlanan bir oyunun içindeymiş gibi, dönüp dolaşıp aynı yere varıyorsanız, hayatınızda bazı şeylerin tekrar tekrar başınıza geldiğini farkettiyseniz ama değiştirmek için ne yapacağınızı bilmiyorsanız ve kendinizi “gene mi ben?”, “neden bunlar hep beni bulur?”, “ne yapsam olmuyor!”, “bu kez farklı olacağını sanmıştım!” vb. cümleleri kurarken ve aynı duyguları yaşarken buluyorsanız mutlaka bir terapistle çalışın.

  • İlişki problemi olanlar!

Aileniz olan ilişkinizde, duygusal ilişkilerinizde (eşiniz, sevgiliniz vb), arkadaşlık ilişkilerinizde, iş yerindeki ilişkilerde, çocuklarınızla olan ilişkinizde zorlanıyorsanız terapi almak çok şeyi farketmenize, çok şeyi değiştirmenize ve yeni bir ilişki stili geliştirmenize önemli bir etki yapacaktır.

  • Psikiyatrik tanı almış olanlar!

İlaç kullanan, tanı almış olanların sadece ilaçla tedavi beklentisi eksiktir. İlaç kullanların mutlaka bir terapist ile çalışması, kendi gücünü keşfetmesi ve ilacın yerine kendi gücünü koymayı öğrenmesi gereklidir.






    İletişim